Від А до Я Провідна рекламна компанія в Західному регіоні

Принципи та етапи офсетного друку

Серед значної кількості поліграфічної продукції мабуть основним видом друку є офсетний друк. Офсетний друк є одним із основних видів друку через високу якість, економічність та продуктивність. Для даного друку характерна висока якість поліграфічної продукції, відтворення основних деталей та досить хороша передача півтонів.

Основні принципи офсетного друку:

Нанесення форми на зображення. Після проведення експонування і проявлення однієї частини форми починають притягувати воду та відштовхувати різноманітні маслянисті субстанції, наприклад фарбу. В результаті фарба переноситься на основні гідрофобні форми, і формує зображення та літери. При поворотах з використанням системи зволожуючих валиків з друкованою формою починає омиватись водою, а потім наноситься фарба на систему валиків.

Офсетний друк забезпечує достатньо високу якість відбитків. Але фізичні властивості друкованого процесу залежать від значної кількості факторів. При поворотах з допомогою окремої системи валиків вал з друкованою формою буде омиватись водою, а потім на гідрофобні частини буде наноситись фарба. Зображення при цьому переноситься на окремий офсетний вал, а звідти на папір. Офсетний вал дозволяє зменшити зношення форм і сприяє більш рівномірному нанесенню фарб.

Це спосіб друку, який заснований на використанні окремого проміжного циліндра. Малюнок наноситься на секції і друкована форма вибірково отримує фарбу (з використанням гідрофобних ділянок, які набирають фарбу), і потім вона переноситься на окремий офсетний циліндр, а з нього на паперовий лист, який утримується в циліндрі. При цьому на формі ми побачимо окреме дзеркальне зображення.

Основний принцип офсетного друку: зображення, яке треба віддрукувати піддається кольоророзподілу, і в поліграфії використовують такі основні кольори, як жовтий, сині й,  пурпурний і чорний. Далі зображення має виключно конкретний колір і переноситься на окремі пластини, а отримані форми встановлюються на формний циліндр.

З використанням цієї технології по черзі отримується зображення кожного кольору – кольору фарби, яку використовують в валиках.

Офсетний друк включає такі етапи, як:

  1. Фотовивід і виготовлення різноманітних кольоророздільних фотоформ.
  2. Створення друкованих форм.
  3. Прикладка варіантів форм на друкарській машині.
  4. Безпосередній процес друку.
  5. Система післядрукарського друку.

Ми забезпечимо вам у Львові та інших регіонах України реалізацію нанесення форм на зображення через офсетний друк.